blank'/>

Monday, June 30, 2014

ΜΟΥΝΤΙΑΛ, ΠΑΙΧΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΠΑΙΧΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ (του WeathermanTom)

Δεν είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου. Μου αρέσουν όμως οι διεθνείς οργανώσεις, γιατί κακά τα ψέματα, προσφέρουν θέαμα και χρειαζόμαστε και ένα διάλειμμα από τις σειρές και τις ταινίες το καλοκαίρι. Χώρια που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να κοιμηθούμε νωρίτερα γιατί στην ταβέρνα από κάτω βλέπουν το ματς (περίπου 5 δευτερόλεπτα μπροστά στην εικόνα και τον ήχο, άκουγα τα γκολ 5 δεύτερα πριν μπουν στη δική μου τηλεόραση...). 

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Καταπράσινη, χωρίς στρατό και με ευτυχισμένους κατοίκους

TravelPass.gr - Κόστα Ρίκα: Η πιο πράσινη και ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Η Κόστα Ρίκα είναι μια μικρή αλλά πολύ όμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Το όνομά της σημαίνει «Πλούσια Ακτή» και είναι μια από τις πιο πράσινες αλλά και πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου.



πηγή: travelpass.gr
από www.enallaktikos.gr

Η ψυχοθεραπεία της επαναστατικότητας

AGRIA ZWA: Η ψυχοθεραπεία της επαναστατικότητας: Η ψυχοθεραπεία της επαναστατικότητας Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα στο agriazwa.blogspot.com) «Ο φόβος φυλά τα έρμα»...

Jiddu Krishnamurti - Πραγματική Επανάσταση

J.Krishnamurti 



Πραγματική Επανάσταση




ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΛΑΕΙ (του WeathermanTom)

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Αυτά τα κόμματα ποτέ δε θα διορθωθούν, όλα τα κόμματα, οποιοδήποτε δηλαδή ξεκίνησε μέσα από τις νεολαίες (απαράδεκτο φαινόμενο κατ'εμέ) στα πανεπιστήμια της χώρας. Με ρητορική που θυμίζει ανάγνωση εγχειριδίου, χωρίς καμία δημιουργικότητα, ανέμπνευστα, βαρετά, ανούσια... Το έχουμε δει κατ'επανάληψη, σε διάφορες περιπτώσεις. Αντιπρόσωποι (τοπικοί ή και εθνικοί) κομμάτων να παρευρίσκονται σε συνέδρια και να ανεβαίνουν πρώτοι στο βήμα, να περιαυτολογούν, να λένε τα δικά τους, να μη σέβονται το περιεχόμενο και τον οικοδεσπότη του συνεδρίου, ή της Γενικής Συνέλευσης και αφού τελειώσουν πάνω τους, σηκώνονται και φεύγουν χωρίς την παραμικρή ένδειξη ευγένειας προς το ακροατήριο τους. Αυτά είναι τα κόμματα. 

Η πλάκα ποια είναι όμως...όλοι γνωρίζουν την ώρα της ομιλίας πως αυτά που λένε είναι άκυρα, άκαιρα, κοινώς εκτός τόπου και χρόνου και όμως συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Είναι αυτό που λέγεται καμιά φορά για τους πολιτικούς, "τους φτύνουν και λένε ψιχαλίζει". Τα βαρεθήκαμε όλα αυτά πια.. φτάνει με τις ομιλίες κονσέρβες και τη ρητορική επαναστατικής διάθεσης 1968, 1981, 2078 και 1492...

Με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα εδώ για το συνέδριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ το σαββατοκύριακο που μας πέρασε (28 & 29 Ιουνίου 2014).