blank'/>

Wednesday, July 9, 2014

Πολίτης: Δεν είμαστε Φωτόπουλοι

Πολίτης: Δεν είμαστε Φωτόπουλοι: Το έργο έχει ξαναπαιχτεί με την ΕΡΤ: όποιος έχει αντίρρηση θα ταυτιστεί με συγκεκριμένα κόμματα και συνδικαλιστές σε μία προσπάθεια απαξ...

ΑΦΕΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (του WeathermanTom)


Φυσικά και θεωρώ ότι ένα επίπεδο μονιμότητας πρέπει να υπάρχει όταν μιλάμε για θέσεις εργασίας σε δαιδαλώδεις υπηρεσίες όπως πολεοδομίες, πρωτοβάθμιες υγείας, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες. Και είναι λογικό. Όταν ο όγκος και η πολυπλοκότητα της νομοθεσίας, και ενίοτε η ασάφεια των νόμων μπαίνουν στο παιχνίδι, δεν μπορεί ένας φρέσκος υπάλληλος να τα αντιμετωπίσει μόνος. Απευθύνεται στους παλαιότερους, που έχουν τριφτεί με αυτά τα πράγματα και ξέρουν να ελίσσονται όταν το απαιτεί η περίσταση.


ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤ(Ι)ΩΝ (του WeathermanTom)

Υπάρχει ένα μικρό ζητηματάκι όταν μιλάμε για αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, αξιολόγηση και γενικά όταν αναφερόμαστε στην "αμφισβήτηση" του δημοσίου τομέα (στενού, ευρύτερου, μόνιμου, με σύμβαση ορισμένου και αορίστου, με σχέση ιδιωτικού ή δημόσιου δικαίου, οργανικοί και μη, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Υπουργεία, σχολεία, νοσοκομεία κλπ) στη χώρα μας. Το ζητηματάκι αυτό μπορεί να συνοψιστεί σε ένα απλό, μικρό, πεισματικό αλλά ισχυρό "όχι". Λογικό είναι, όταν, χοντρικά, ο μισός πληθυσμός της χώρας (λίγο λιγότερο δηλαδή) που εργάζεται ανήκει 1 προς 5 περίπου στο δημόσιο [δηλαδή αν οι εργαζόμενοι στη χώρα ήταν 5.000.000, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ήταν 1.000.000]. Τα νούμερα είναι πλαστά, αλλά ανταποκρίνονται σε διάφορα αναγνώσματα που βρήκα εδώ κι εκεί στο διαδίκτυο.