blank'/>

Thursday, May 15, 2014

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ (του WeathermanTom)


Ή αλλιώς, ώρα για λίγη γκρίνια

Στην Ελλάδα νομίζω ότι έχουμε παρεξηγήσει κάποια πράγματα και μάς εντυπωσιάζουν, αλλά και αποτελούν γνώμονα των πράξεών μας, κινήσεις που αποσκοπούν στο θεαθήναι και τον καθαρό εντυπωσιασμό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε και η λεγόμενη «ξύλινη» γλώσσα. Η γλώσσα που κατά κανόνα χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς και που είναι μελετημένη ώστε να είναι πολιτικά ορθή, χωρίς λέξεις που να θίγουν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, με λεξιλόγιο εντυπωσιασμού, και επί της ουσίας μελετημένη ώστε να είναι γλώσσα χωρίς ακριβώς αυτό: ουσία. Οι λάθος θεωρήσεις που έχουμε για την κοινωνία μας αποτελούν και τους λόγους που βρισκόμαστε τόσο πίσω σε πολλά ζητήματα. Για αυτό ευθύνεται βέβαια και η γενικότερη νοοτροπία μας ως λαός.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ, ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (του WeathermanTom)



Το απόγευμα της  28ης Απριλίου 2014, ο εξαιρετικά απλός Γιώργος Γραμματικάκης, εξέχων Έλληνας επιστήμονας, Επίτιμος Δημότης Δράμας και νυν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι» ήπιε καφεδάκι με το Project Δράμα 2020.

ΑΜΑΝ ΜΩΡΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ… (του WeathermanTom)


Δεν πρόκειται να καταθέσω προτάσεις για το τι χρειάζεται να γίνει στην πόλη για είναι φιλική προς ΑΜΕΑ, αυτές το Project Δράμα 2020 τις έχει καταθέσει και είναι σαφείς και ολοκληρωμένες. Εγώ απλώς σπάστηκα (που λέει και ένας φίλος μου) πρόσφατα και είπα να καταγράψω το σπάσιμο.