blank'/>

Tuesday, July 15, 2014

ΠΑΛΙ Ο,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ... (του WeathermanTom)

Μια Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα με αποστολή να αποδαιμονοποιήσει τα γυναικεία γεννητικά όργανα, συνελήφθη βάσει νόμου περί δημοσίας αιδούς επειδή διαμοίρασε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό  μοντέλο του αιδοίου της.
Η Μεγκούμι Ιγκαράσι - με το ψευδώνυμο Ροκουντενάσικο ή αλλιώς «άχρηστο παιδί» - δημιούργησε τις τρισδιάστατες σαρώσεις (3D Scans) ως μέρος ενός διαδικτυακά χρηματοδοτούμενου πρότζεκτ της να σχεδιάσει ένα καγιάκ βασισμένο στα γεννητικά της όργανα.

Τριάντα από τα άτομα που χρηματοδότησαν αυτό το έργο (που η Ιγκαράσι αποκαλεί «μ***όβαρκα») έλαβαν από αυτήν ένα ψηφιακό αρχείο ως ευχαριστήριο - μια πράξη που την οδήγησε σε σύλληψη από την αστυνομία του Τόκυο λόγω προσβολής της δημοσίας αιδούς.



Η αστυνομία υπέθεσε ότι η Ιγκαράσι, 42 ετών, συγκέντρωσε περίπου 1 εκατομμύριο Γιεν (κάτι παραπάνω από 7.000 ευρώ) σε αντάλλαγμα για τις σαρώσεις, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ίδια το αρνείται και δε δέχεται ότι οι σαρώσεις της είναι προσβλητικές. 

Η 42-χρονη καλλιτέχνις έχτισε το όνομά της με τη σειρά εκθεμάτων «deko-man», διοράματα βασισμένα σε καλούπια από τα γεννητικά της όργανα. Το “deko” προφανώς προκύπτει από το decoration (διακόσμηση) και το “-man” από τη λέξη «μάνκο» που στα γιαπωνέζικα σημαίνει μ***ί.

Η ίδια δηλώνει στην ιστοσελίδα της ότι ξεκίνησε αυτά τα πρότζεκτ επειδή θεωρούσε ότι το αιδοίο της δεν ήταν φυσιολογικό αφού δεν είχε δει άλλα πως είναι. Ήθελε, λέει, επίσης να κάνει το μ***ί πιο ποπ, γι’ αυτό δημιούργησε τη μ***όλάμπα, το τηλεκατευθυνόμενο μ***οάμαξο και άλλα τέτοια. Το γύρισε στις τρισδιάστατες απεικονίσεις γιατί τα καλούπια σιλικόνης σταδιακά αλλοιώνονταν.



Ενδιαφέρον βέβαια παρουσιάζει και το γεγονός ότι μια χώρα που γιορτάζει τη γονιμότητα με παρελάσεις από τεράστια πέη σε στύση έχει αυστηρούς νόμους περί δημοσίας αιδούς και μόλις πρόσφατα έκανε την κατοχή παιδικής πορνογραφίας παράνομη. Μου θυμίζει την Ινδία που πολύς κόσμος χαρακτηρίζει ως προοδευτική και ακομπλεξάριστη που όμως έχει το σύστημα με τις κάστες. 

No comments:

Post a Comment

Cheers for bothering to say something