blank'/>

Friday, June 27, 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ (του WeathermanTom)

Όπως φαίνεται το τελευταίο διήμερο είναι άκρως ανθρωπιστικό αφού χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους αλλά και παγκόσμια ημέρα κατά των βασανιστήριων. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας.


Το δικαίωμα του να είσαι αυτός που θέλεις, αυτή που επιλέγεις, είναι θεμελιώδες. Είναι επιλογή τρόπου ζωής και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε αποκλείει για αυτό.  Σαφώς και έχει το δικαίωμα να σε κρίνει, ακόμα και να σε κατακρίνει, όμως δυστυχώς στη χώρα μας δε μένουμε μόνο εκεί. Προχωράμε ακόμη και στον εξευτελισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων, πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί. Μήπως ένας gay δημόσιος υπάλληλος είναι λιγότερο αποτελεσματικός, ή μια gay πωλήτρια δεν ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά της, ή ένας/μία gay είναι χειρότεροι φίλοι; Αλήθεια δεν καταλαβαίνω. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε αρχίσει, έστω και δειλά να αντιμετωπίζουμε το θέμα (που δεν πρέπει να είναι καν θέμα) με περισσότερη "ευρύνοια". 

Θέλω να εκτείνω ένα μεγάλο μπράβο και μια υπόκλιση σε όλους όσοι έχουν το θάρρος να βγουν και να δηλώσουν περήφανα αυτό που επιλέγουν να είναι, πέρα και πάνω από κάθε νόρμα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα σε μια σεμνότυφη και κατακριτική κοινωνία όπως είναι στο μεγαλύτερο μέρος της η Ελλάδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανοιχτά ομοφυλόφιλους ή ομόφυλους (τελοσπάντων για μένα λίγη σημασία έχει ποιος είναι ο δόκιμος όρος), που βοηθούν και αυτοί με το λιθαράκι τους την κοινωνία μας να κάνει βήματα μπροστά, έστω  και δειλά.

Όλα είναι θέμα παιδείας, και τα πάντα ξεκινούν από το σπίτι. Αν μάθουμε από το σπίτι μας να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και δεκτικοί και μάθουμε από νωρίς να ασκούμε την κριτική μας ικανότητα και δεν παρασυρόμαστε από νόρμες και αφορισμούς, και μάθουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας και τις επιλογές του και ειδικά όταν αφορούν αποκλειστικά τη ζωή του, σίγουρα θα γίνουμε όλοι μας καλύτεροι.


No comments:

Post a Comment

Cheers for bothering to say something