blank'/>

Tuesday, July 1, 2014

Ανεπίσημα Γενέθλια: ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

Και για να έχουμε και κάτι επιπλέον να χαιρόμαστε την 1η Ιουλίου πέρα από τις τοπικές επετείους και τις επετείους θανάτου και την επίσημη είσοδο του καλοκαιριού, ειδικά φέτος που οι ζέστες ήρθαν με χρονοκαθυστέρηση ενός μήνα, ενημερωτικά, σαν σήμερα το 1944 ξεκίνησαν οι διεργασίες κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοδοτικής Συνδιάσκεψης από 1 έως και 22 Ιουλίου του 1944 στο Μπρέτον Γουντς στην Αμερική, όπου αποφασίστηκε η ίδρυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το ΔΝΤ ιδρύθηκε επίσημα ενάμιση χρόνο μετά το Δεκέμβριο του 1945. 

Χρόνια πολλά λοιπόν, να ζήσουν να τα χαιρόμαστε. Πληροφορίες ιστορικού περιεχομένου εδώ.

Project Δράμα 2020: Ελευθέρια ή Ελευθερία το 2014;

Τα 101 χρόνια από την ένταξη της πόλης στον εθνικό κορμό σηματοδοτούνται από επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες η τελετουργική διάσταση είναι εμφανής. Υπάγονται δηλαδή σε ένα τυπικό σχήμα που λειτουργεί από τη μια ως παράγοντας ενδυνάμωσης της συνοχής της ομάδας των συμμετεχόντων, από την άλλη μεταβιβάζει κοινωνικές αξίες, μέσω της αναπαράστασης γεγονότων και της επαναλαμβανόμενης τυποποίησης των εκδηλώσεων μνήμης.

Erik Satie, ο άγνωστος γνωστός της μουσικής. Και όχι μόνο (του WeathermanTom)

Πριν από 89 χρόνια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 59 ετών ο Erik Alfred Leslie Satie, Erik Satie από το 1884 και έπειτα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, κυρίως μουσικό, μιας και αυτό είναι το γνωστότερο κληροδότημά του στον κόσμο, που ενώ είναι πασίγνωστος για τις μελωδίες Gnossiennes και Gymnopedies, παραμένει κατά βάθος άγνωστος.

Ανάμεσα σε πολλούς παρεξηγημένους στα παρθενικά βήματα της σταδιοδρομίας τους, έτσι και ο Satie, απορρίφθηκε αρχικά από τη σχολή του και κατέληξε στο στρατό από όπου απολύθηκε μολύνοντας τον εαυτό του με βρογχίτιδα. Η εκκεντρικότητα, φαίνεται πως ήταν καταγεγραμμένη στο γενετικό του κώδικα.




Μπάνκα Παραδειγμάτων Καλών και Έξυπνων Τακτικών για Πόλεις

Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι πρέπει να παίρνουμε παραδείγματα για τη χώρα μας από παντού και δεν είναι ντροπή. Καλές και έξυπνες πρακτικές υπάρχουν παντού. Φτάνει να ανοίξουμε τα μάτια μας και φυσικά το μυαλό μας. Παρακάτω παραθέτω ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το http://www.citybranding.gr/ με τίτλο:
Τα Αμερικάνικα Μουσεία είναι πιο δημοφιλή για τους επισκέπτες σε σύγκριση με μεγάλα αθλητικά γεγονότα και θεματικά πάρκα (για το άρθρο στην πηγή του, κλικ εδώ)

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΟΔΑ

The Top 10 Most Frustrating Things About Fashion

Το περιοδικό Vagenda είναι ένα διαδικτυακό φεμινιστικό περιοδικό που κυκλοφορεί εδώ και περίπου 2 χρόνια. Έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία από τις πρώτες κιόλας ώρες της πρώτης δημοσίευσής του, τον Ιανουάριο του 2012. Ιδρύθηκε από 10 γυναίκες δημοσιογράφους των 20-κάτι και πλέον σε αυτό συνεισφέρουν παγκοσμίως γυναίκες αλλά και άντρες. Έχει χαρακτηριστεί ως θεματοφύλακας των μέσων ενημέρωσης, από φεμινιστική σκοπιά.

Το εν λόγω άρθρο για τη μόδα, είναι απόσπασμα από ένα βιβλίο που έγραψαν οι δυο τύπισσες που τρέχουν το περιοδικό και απαριθμούν τα πιο ενοχλητικά πράγματα στο χώρο της μόδας. Αυτά είναι, ενδεικτικά:
  1. Δε μιλάω "μοδίστικα"
  2. Η αγορά Κολονακίου δεν είναι εμπορική συνοικία (αλά ελληνικά, στο άρθρο αναφέρει χαρακτηριστική οδό ακριβών ρούχων στο Λονδίνο)
  3. Ποτέ δε φοράνε ό,τι πουλάνε
  4. Σε περνάνε για βλάκα
  5. Τα ψώνια δεν είναι χόμπι
  6. Τα ρούχα δεν κάνουν τη γυναίκα
  7. Θέλουν να χάψεις το παραμύθι των περίεργων trends
  8. Έχουν το τακτ ψόφιου γαϊδάρου
  9. Τα ρούχα που πουλάνε σε κάνουν να μοιάζεις κούκου
  10. Ποτέ δεν είσαι ντυμένη άνετα

Η ορθή διαχείριση των απορριμάτων στις μεγάλες πόλεις

ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Τέφρα και μπούρμπερη!

πηγή: www.protagon.gr
Οι περισσότεροι έχουμε συνοδεύσει κάποιον αγαπητό μας στην τελευταία του κατοικία. Με λιοπύρι ή κρύο, βροχή ή αέρα, η πομπή, πάντα θλιβερή και αργόσυρτη, τα λόγια δύσκολα, τα ξέρετε, μη σας θλίβω άλλο.
Η ταφή είναι μυστήριο της θρησκείας, αλλά και μπίζνα χοντρή. 

1 ΙΟΥΛΙΟΥ 1913 - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Η απελευθέρωση της Δράμας ανήκει ιστορικά στο πλαίσιο των πολεμικών επιχειρήσεων, που έλαβαν χώρα στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.
Η έναρξη του πρώτου Βαλκανικού Πολέμου, το Σεπτέμβριο του 1912, βρίσκει την Ελλάδα σύμμαχο της Σερβίας, της Βουλγαρίας και του Μαυροβουνίου, ενώ η Δράμα, όπως και όλη η Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται υπό την κατοχή της Τουρκίας. Η τελευταία, «σκιά» πια της άλλοτε κραταιής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κλονίζεται ήδη ισχυρά, υπό το βάρος της επικείμενης επίθεσης των συνασπισμένων λαών της Βαλκανικής, που αγωνίζονται να απελευθερώσουν τα εθνικά τους εδάφη.