blank'/>

Sunday, June 29, 2014

Κοιν.Σ.Επ. Καφενείο: Ενδιαφέρον, αλλά και κάποια ενδιαφέροντα σχόλια (του WeathermanTom)


Το να δημιουργήσει κάποιος μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση είναι μάλλον εύκολο, από όσο μπορώ να καταλάβω. Το δύσκολο είναι να πείσεις τον κόσμο ότι είσαι Κοινωνική Επιχείρηση και ότι προσφέρεις κοινωνικό έργο.


Γενικά τείνουμε να έχουμε μια δυσπιστία προς τέτοιου είδους εγχειρήματα (αν και ίσως δε θα έπρεπε ) όχι γιατί είναι είναι κάτι κακό, αλλά γιατί έχουμε την καχυποψία χαραγμένη στο DNA μας. Συν το διάλογο γύρω από τις ΚοινΣΕπ εδώ, εδώ και εδώ κάποια τυχαία δηλαδή παραδείγματα κομπιναδόρικης συμπεριφοράς που βρήκα στο ίντερνετ ψάχνοντας την άλλη πλευρά της ΚοινΣΕπ.

Κάποια από τα σχόλια που άφησαν οι αναγνώστες στο άρθρο που παραθέτω παρακάτω στο σύνδεσμο είναι λογικά και κάποια είναι κάπως τραβηγμένα. Μια κατάσταση γνωρίζεις καλύτερα πως λειτουργεί όταν είσαι από μέσα.

Εγώ εύχομαι οι ΚοινΣΕπ να καρποφορήσουν όπως θα έπρεπε και να επωφεληθεί στα αλήθεια η κοινωνία από αυτό που έχουν να προσφέρουν, και όχι απλώς να είναι μια ευκαιρία να φανούμε εναλλακτικοί, κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι χίπστερ εκμεταλλευόμενοι μια πρόφαση κοινωνικού έργου για ίδιον όφελος. Αλλιώς πάω και στο καφενείο της γειτονιάς και πίνω το καφεδάκι μου εκεί παρέα με τους παππούδες που κάνουν αμάν για κουβέντες.

Ιδού ο σύνδεσμος:
'Όμορφη πόλη χωρίς αφεντικό': Το αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο των ανέργων από το enallaktikos.gr

"ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;" τέτοια μέρα (29 Ιουνίου) πριν από 140 χρόνια

Κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα και από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεώτερης Ελλάδας, ο Χαρίλαος Τρικούπης διετέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός και συνέδεσε το όνομά του με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας.

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 11 Ιουλίου 1832 και ήταν γιος του πολιτικού και ιστορικού Σπυρίδωνα Τρικούπη και της Αικατερίνης Μαυροκορδάτου, αδελφής του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου. Διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα στο Ναύπλιο και στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αθήνας. Μετά την τριετή φοίτησή του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέβη στο Παρίσι, όπου συμπλήρωσε τις σπουδές του και αναγορεύθηκε διδάκτωρ Νομικής.

Πόλεις και Πολιτικές: Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις έξυπνες πόλεις ;

Πόλεις και Πολιτικές: Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις έξυπνες πόλεις ;: FLICKR / ERIC ΚONON # TOD NEWCOMBE . Δημοσιεύθηκε στο   GOVERNΜENT TECHNOLOGY . Τα αστικά κέντρα στον κόσμο έχουν  αυξανόμενη σημασία ...

Πόλεις και Πολιτικές: Η Λουμπλιάνα πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης για το...

Πόλεις και Πολιτικές: Η Λουμπλιάνα πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης για το...: Η Λιουμπλιάνα επιλέχθηκε ως η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016 σε τελετή στις 24 Ιουνίου στην Κοπεγχάγη.  Η σλοβενική πρωτεύουσ...

ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ


Η Ρωσία ανέβαλε για δεύτερη φορά σήμερα την παρθενική εκτόξευση του πρώτου από τον καιρό της ΕΣΣΔ νέας γενιάς διαστημικού πυραύλου της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ένα νέο πλήγμα σ' αυτή την άλλοτε πρωτοποριακή βιομηχανία της χώρας.


Ποιoς χρειάζεται τους food bloggers;

Ή ακόμα και τους bloggers θα συμπλήρωνα εγώ...

πηγή: www.parallaximag.gr, για το άρθρο εκεί, εδώ


H Mimi Thorisson είναι μία συντάκτρια που έγινε food blogger. Ζει σε έναν πύργο στη γαλλική εξοχή με κήπο και λιμνούλα, μαζί με τα επτά της παιδιά και τα τεριέ της. Μαγειρεύει φορώντας ένα red carpet Valentino φόρεμα, αλλά ποιoν αφορά;

ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΪΝΣΤΑΪΝ, ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΣ...


Παίζει να είναι και λάθος η ταχύτητα του φωτός...


Η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι 299.782.458 μέτρα/δευτερόλεπτο, και είναι μια από τις θεμελιώδεις αρχές και πορίσματα της θεωρίας της σχετικότητας, η βασική σταθερά του σύμπαντος και ένα απόλυτο, αυστηρό όριο για την ταχύτητα των πάντων.

Φαίνεται αυτό, είναι λάθος... μας υποχρέωσες Αϊνστάιν...


ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ (του WeathermanTom)

Τις τελευταίες ημέρες φιγουράρει παντού στο ίντερνετ το βίντεο με τον παπά στη Γερμανία που δε βαφτίζει ένα κοριτσάκι 3 ετών (αν και διάβασα κάπου ότι τελικά βαφτίστηκε το παιδάκι). Κατά την άποψή μου, έγινε πολύς ντόρος για το τίποτα, και όπως πάντα κάναμε την τρίχα τριχιά.