blank'/>

Tuesday, July 15, 2014

ΠΑΛΙ Ο,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ... (του WeathermanTom)

Μια Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα με αποστολή να αποδαιμονοποιήσει τα γυναικεία γεννητικά όργανα, συνελήφθη βάσει νόμου περί δημοσίας αιδούς επειδή διαμοίρασε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό  μοντέλο του αιδοίου της.
Η Μεγκούμι Ιγκαράσι - με το ψευδώνυμο Ροκουντενάσικο ή αλλιώς «άχρηστο παιδί» - δημιούργησε τις τρισδιάστατες σαρώσεις (3D Scans) ως μέρος ενός διαδικτυακά χρηματοδοτούμενου πρότζεκτ της να σχεδιάσει ένα καγιάκ βασισμένο στα γεννητικά της όργανα.

Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΡΟΖΕΤΑΣ

Ο πολιτισμός που έχει αποτελέσει μυστήριο για την επιστημονική κοινότητα - μαζί με αυτούς της Νοτίου Αμερικής - είναι ο Αιγυπτιακός. Και μόνο η χρήση των ιερογλυφικών ως μέθοδο γραφής και καταγραφής της ιστορίας τους αρκούσε για να τον καταστήσει αινιγματικό. Μέχρι και τον 19ο αιώνα κανένας δεν είχε καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τα ιερογλυφικά που βρίσκονταν κάθε τόσο σε ανασκαφές στην Αίγυπτο. 

Στις 15 Ιουλίου 1799, γίνεται μια τυχαία ανακάλυψη, αυτή της Στήλης της Ροζέτας, μιας πλάκας με γραφή αιγυπτιακή και ελληνική. Τα ιερογλυφικά επάνω της παρέμειναν ένα αίνιγμα μέχρι που εμφανίστηκε ένας Γάλλος πεισματάρης μελετητής της γραφής και του αιγυπτιακού πολιτισμού, το έργο του οποίου σήμανε την αρχή της πραγματικής μελέτης των αιγυπτιακών χρονικών...

Δεν έχει αγγίξει υπολογιστή ένας στους τρεις Έλληνες

Δεν έχει αγγίξει υπολογιστή ένας στους τρεις Έλληνες



Και από την αντίπερα όχθη, στα δικά μας δηλαδή, στους Έλληνες της Ελλάδας, υπάρχουν ακόμα, δυστυχώς (και για ποικίλους λόγους), άνθρωποι που ακούν ποντίκι και ψάχνουν για φάκες...

Εκτοξεύτηκε ο ελληνικός δορυφόρος Λ-Sat

Εκτοξεύτηκε ο ελληνικός δορυφόρος Λ-Sat



Το είδαμε κι αυτό. Γεννιούνται ερωτήματα για το τι ακριβώς πεποιθήσεις έχει η ομάδα Λ στη NASA- όσοι έχουν δει Λιακόπουλο θα γνωρίζουν - όμως δεν αφαιρεί κάτι από το επίτευγμα αυτό. Ελλάδα και στο Διάστημα λοιπόν. Ευτυχώς που υπάρχουν και Έλληνες στο εξωτερικό και ξεδιπλώνουν τα ταλέντα και χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους..