blank'/>

Monday, June 23, 2014

The Beginner's Frank Zappa Guide

Και επειδή καλό είναι να έχουμε και ένα σημείο αφετηρίας, παρουσιάζω μια λίστα γνωριμίας με τον Frank Zappa. Απολαύστε υπεύθυνα.

Ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ (του WeathermanTom)

Στο στρατό έμαθα πολλά χρήσιμα πράγματα, να βάφω, να σκουπίζω τα ασκούπιστα, να μην αηδιάζω, να κάνω υπομονή, να λέω μάλιστα και διατάξτε και ανάμεσα σε πολλά άλλα τέτοια, έμαθα ότι ο μ@λάκας είναι ανίκητος. Ας τον αποκαλέσουμε "Μάγκα" από εδώ και στο εξής, γιατί σε κάποιους να μπορεί να μην αρέσει το "μαλάκας" και να με ζαλίζουν με επιχειρήματα περί πολιτικής ορθότητας.

REW και PLAY όχι REW και PAUSE (του WeathermanTom)


  • Στη Σεούλ λέει, οι πολίτες θα μετατραπούν σε αισθητήρες καταγραφής των αναγκών της πόλης.
  • Στην Αγγλία θα αρχίσουν επιτέλους τα παιδιά να μεγαλώνουν όχι πιστεύοντας ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε σε 7 ημέρες, αλλά μέσα από μια φοβερή εξελικτική διαδικασία δισεκατομμυρίων ετών.
  • Στο Βερολίνο (την αγαπημένη μου πόλη), θα χτιστεί ένας ναός όπου θα προσεύχονται από κοινού Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί.
  • Στην Ελλαδίτσα μας τι κάνουμε;


Πόλεις και Πολιτικές: Ο ρόλος των πολιτών στις έξυπνες πόλεις είναι πολλά υποσχόμενος, αλλά παραμένει ασαφής

Όσο περισσότερο οι άνθρωποι ασχολούνται με τα έργα που βασίζονται σε αισθητήρες, τόσο καλύτερα μια πόλη μπορεί να κατανοήσει την πραγματικότητα του τι συμβαίνει, όσον αφορά το τι θέλουν οι άνθρωποι πραγματικά παρά τι πιστεύει η κυβέρνηση της πόλης ότι θέλουν οι πολίτες της. 


Κλικεν Ζι Χίερ για τη συνέχεια...

To Bερολίνο ετοιμάζεται να γράψει θρησκευτική ιστορία (πηγή: www.lifo.gr)

Ο Οίκος του Ενός για Χριστιανούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους (πηγή: www.lifo.gr)

Θρησκευτική ιστορία ετοιμάζεται να γράψει το Βερολίνο με την ανέγερση ενός ναού που θα στεγάζει χώρους προσευχής Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων. Το κτίριο θα ονομαστεί «Οίκος του Ενός» και θα είναι χωρισμένο ισομερώς σε εκκλησία, συναγωγή και τζαμί τα οποία θα βρίσκονται για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.


ΕΙΠΕ Ο ΜΠΡΕΧΤ

Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι
είσαστε χαμένοι.
Φίλος σας είναι η αλλαγή
η αντίφαση είναι σύμμαχός σας.
Από το Τίποτα
πρέπει κάτι να κάνετε, μα οι δυνατοί
πρέπει να γίνουνε τίποτα.
Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το και πάρτε
αυτό που σας αρνιούνται.


το 1936