blank'/>

Thursday, June 26, 2014

ΓΛΥΚΟ ΦΥΛΛΟ, γιατί όχι και για πίτες (του WeathermanTom)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους (αλλά και Παγκόσμια Ημέρα κατά των Βασανιστηρίων), βρέθηκαν διάφοροι σχετικοί και άσχετοι και κατέθεσαν τις απόψεις τους περί ναρκωτικών. Άλλοι χρησιμοποίησαν την ορθόδοξη πεπατημένη και μίλησαν για τιμωρία ναρκομανών, άλλοι με πιο κοφτερή γλώσσα μίλησαν για καταπολέμηση του φαινομένου με το ίδιο το φαινόμενο. Οφθαλμός αντί οφθαλμού λοιπόν. Οι μεν παραδοσιακά, οι δε δημιουργικά. Tο THOUGHT FOR FOOD καταθέτει την άποψή του  και δηλώνει ότι...


Επιτρέψτε επιτέλους τα αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα!

 8 λόγοι για να κόψει την κοροϊδία η κυβέρνηση - ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης

του Άρη Δημοκίδη
(πηγή: www.lifo.gr)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ UPDATE: Oι φωνές των Δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης τελικά εισακούστηκαν!   

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ - χρέος του πολιτικού, όχι μόνο του πολίτη (του WeathermanTom)

Μια μέρα μετά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών της 18 Μαΐου 2014 που ήμουν υποψήφιος με το Project Δράμα 2020, είχα γράψει ένα κείμενο θυμού προς τους απέχοντες (και καλά είχα κάνει). Έκανα όμως και ένα θεμελιώδες λάθος.

Υπέθεσα ότι ο κόσμος θα ασχοληθεί με την κοινωνία (και κατ'επέκταση με την πολιτική) επειδή κάποιος πολιτικός θα του κάνει έκκληση  να ψηφίσει ή να πάει να παρακολουθήσει ένα δημοτικό συμβούλιο. Μέγα λάθος. 


ΠΟΔΗΛΑΤΟ: άντε, ακόμα...;

Την Κυριακή 4 Μαΐου, η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε για μια μέρα σε μία διαδραστική πλατφόρμα παρουσιάσεων, προτάσεων και συζητήσεων για το μέλλον της πόλης, με βάση το παρόν και τη διεθνή εμπειρία. Στη σκηνή του Ολύμπιον, μια ημέρα σκέψης, συζήτησης, δράσεων και προτάσεων για τη Θεσσαλονίκη αλλά και παρουσίασης καλών πρακτικών από το εξωτερικό που θα μπορούσαν να αποτελέσουν παραδείγματα εφαρμογής και στη δική μας πόλη. Σε συνεργασία με ξένα ινστιτούτα και πρεσβείες προσκαλέσαμε στη Θεσσαλονίκη 10 ανθρώπους από τη Βρετανία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ολλανδία, την Αλβανία, την Τουρκία και την Ελλάδα, που πέτυχαν, για να μας παρουσιάζουν το πώς τα κατάφεραν άλλες πόλεις με βιώσιμες ιδέες, υποδεικνύοντας καλές πρακτικές μεταμόρφωσης μιας πόλης ή μιας γειτονιάς. 

ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ: ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η Jenny Willott είναι Υπουργός Γυναικών και Ισότητας και ο Michael Kimmel είναι διακεκριμένος Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Φυλετικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Stony Brook στη Νέα Υόρκη. Μίλησαν την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το ρόλο των ανδρών στην επίτευξη της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.


ΤΑ ΒΑΡΕΛΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κάποια ανώτερα όντα (δεν καταλάβατε ποια είναι τα ανώτερα όντα; μα, οι άνθρωποι) θεωρούν ότι έχουν κυριαρχία πάνω στη φύση και τα ζώα και επιλέγουν να μεταχειρίζονται και τα δύο με τρόπο που δεν αρμόζει σε κανέναν. Ασυνείδητοι σαχλαμάρες βάζουν τα σκυλιά τους κράχτες και σκιάχτρα να ζουν μέσα σε βαρέλια αλυσοδεμένα, στη μέση του πουθενά, σε συνθήκες απόλυτης σκλαβιάς. Ευλογημένος τόπος... 

(πηγή: www.enallaktikos.gr + www.lifo.gr)

Πως τα ανοιχτά δεδομένα και ο ανοιχτός κώδικας επιτρέπουν την διαχείριση καταστροφών

Η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε και να προλάβουμε, εγκαίρως, μελλοντικούς κινδύνους και καταστροφές. Ένα παράδειγμα αποτελεί το Global Facility for Disaster Reduction and Recovery (GFDRR), το οποίο μέσα από τη συνεργασία με κυβερνήσεις, κοινότητες και άλλους φορείς, στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.