blank'/>

Thursday, June 19, 2014

ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ: Casualties of Cool - Casualties of Cool [2014] (του WeathermanTom)



Πριν μερικές μέρες έπεσε στα χέρια μου ένα διπλό δισκάκι από ένα συγκρότημα ονόματι Casualties of Cool. Για να είμαι ειλικρινής, με τράβηξε το όνομα περισσότερο και είπα να το τσεκάρω.

Αν λοιπόν ψάχνατε ένα άλμπουμ για το καλοκαίρι, μην ψάχνετε άλλο. Ο Devin Townsend και η  Ché Aimee Dorval συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια πολύ ιδιαίτερη folk-country-trippy-ambient σύνθεση αποτελούμενη από 28 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 2μιση ωρών.


Τον κύριο δεν τον ήξερα, παρά μόνο ως όνομα όπως και την κυρία. Ο μεν είναι ένας κιθαρίστας που παίζει από μέταλ μέχρι τις κάλτσες του και η δε μια φολκ τραγουδίστρια. Αμφότεροι από τον Καναδά. Αυτή η χώρα έχει βγάλει πολλά διαμαντάκια στη μουσική, ψάξτε το αν ενδιαφέρεστε.

Επί του δίσκου λοιπόν. Ακολουθεί πολύ απλή κριτική.

Τα δύο πρώτα κομμάτια δε θα έλεγα ότι είναι αντιπροσωπευτικά του δίσκου, έχω όμως να πω το εξής: ακούγοντας το δίσκο, σκέφτομαι ότι μοιάζει ακριβώς με ένα μεγάλο ταξίδι. Ξεκινάμε όλοι μαζί με ενθουσιασμό και κέφι, γέλια και χαρά, και στην πορεία αφηνόμαστε να μας συνεπάρει η διαδρομή, και συνήθως βυθιζόμαστε σε ησυχία αφουγκραζόμενοι τη μελαγχολία του δρόμου και του τοπίου που μας περιβάλλει.

Θα έλεγα λοιπόν ότι πρόκειται για ένα πολύ ρομαντικό άλμπουμ, αγαπησιάρικο, χαλαρωτικό, για βράδυ, για πρωί, για μεσημέρι ή για ταξίδι. Κατά προτίμηση ακούγεται κάνοντας και κάτι άλλο παράλληλα.

Στα αρνητικά του δίσκου, ότι στο δεύτερο CD ακούγεται μια επανάληψη της ίδιας μελωδίας, κάτι σαν λάιτ μοτίφ δηλαδή. Αν δε σας ενοχλεί αυτό, τότε είμαστε μια χαρά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 8/10


 

2 comments:

  1. Πράγματι ωραίο δισκάκι, αλλιώς ξεκινάει και αλλιώς συνεχίζει

    ReplyDelete
  2. Πράγματι ωραίο δισκάκι, αλλιώς ξεκινάει και αλλιώς συνεχίζει

    ReplyDelete

Cheers for bothering to say something