blank'/>

Friday, June 27, 2014

NO FIGHT FOR YOUR RIGHT

Υπάρχει μια καινούρια ακτιβιστική πρωτοβουλία, με το αλά Bob Marley όνομα NO FIGHT FOR YOUR RIGHT

Η χαμογελαστή ιδρύτρια Κατερίνα Παπανικολάου, θεωρεί, και πολύ σωστά, ότι είναι ανήκουστο να χρειάζεται να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, γιατί αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.





Πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη και πολύ αναγκαία προσπάθεια, ένα project ενημέρωσης του ελληνικού κοινού για θέματα που θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι μας και όμως πολλοί εξ' ημών αγνοούμε αλλά και περιφρονούμε. Μια προσπάθεια που θέλει να μας βγάλει από τον κοινωνικό Μεσαίωνα στον οποίο πολλοί ζουν.

Πρόκειται για μια δράση που θεωρεί δεδομένο το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, δεδομένο το δικαίωμα της επιλογής, και που επιθυμεί να στηρίξει και να κατευθύνει όποιον είναι θύμα καταπάτησης των ατομικών του δικαιωμάτων ή θύμα κοινωνικού αποκλεισμού.

Πραγματικά είναι κατάπτυστο ότι πρέπει να παλεύουμε για να αναγνωρίζονται τα ατομικά μας δικαιώματα, οι ατομικές μας επιλογές, ο τρόπος ζωής που επιλέγουμε να έχουμε. Η επιβολή κοινωνικού φίμωτρου ευνοεί τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις διακρίσεις, το σκοταδισμό και αποτρέπει την πρόοδο και την εξέλιξη όχι μόνο της κοινωνίας αλλά κατ'αρχήν του ανθρώπου.

Το THOUGHT FOR FOOD αγκαλιάζει το NO FIGHT FOR YOUR RIGHT και θα το προωθήσει, και εύχεται να μπορέσει όχι μόνο να δράσει αλλά και να καρποφορήσει ακριβώς όπως η ίδια η Κατερίνα θα ήθελε να το δει να καρποφορεί.

Συνέντευξη της Κατερίνας στη LIFO, εδώ.



No comments:

Post a Comment

Cheers for bothering to say something