blank'/>

Friday, July 4, 2014

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΜΕΣΑ! (του WeathermanTom)

9 αφοριστικές προτάσεις για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο

Σήμερα το πρωί καθώς πήγαινα να πληρώσω το νερό και να πάρω ψάρια (που τελικά δεν πήρα γιατί συνεννοηθήκαμε αλλιώς με τη γυναίκα μου) περνούσα από ένα χώρο που έβαφε ένας κύριος, του δήμου μάλλον, μια τσιμεντένια (απαίσια) εξέδρα στο υπάρχον χρώμα της (γκρι) για να καλύψει τα tag και το graffiti που έκαναν κάποια παιδιά. Καλά έκανε ο άνθρωπος βέβαια, γιατί έγραφαν βλακείες και δεν πρόσφεραν κάποιον ιδιαίτερο, ας πούμε, καλλωπισμό του χώρου. Αν και μετά μουρμούριζε κάτι του στυλ, επίτηδες το κάνουν αυτό οι νέοι, σε κάποιον παππού που ήταν εκεί και επέβλεπε την εργασία. Και σκέφτηκα ότι αυτή η κοινωνία χρειάζεται άμεση απελευθέρωση, δηλαδή να αγαπήσουμε την κοινωνική ελευθερία για να μπορέσουμε να αγαπήσουμε την ελευθερία γενικότερα. Να γίνουμε δηλαδή φιλελεύθεροι.

Ακολουθούν 9 εριστικές προτάσεις που θα κάνουν πολλούς αναγνώστες να με βρίζουν ή να θέλουν να σχολιάσουν:
 
  1. Δε θες γκράφιτι, βάψτα όλα μαύρα ή σε σκούρες αποχρώσεις για να μη φαίνονται αυτά που γράφουν. Ή δώσε ντουβάρια στα παιδιά να γράφουν ό,τι θέλουν, προκήρυξε διαγωνισμούς για το καλύτερο γκράφιτι, επιστράτευσε καλλιτέχνες να δώσουν ιδέες για τον αστικό καλλωπισμό.
  2. Δε θες παράνομους μετανάστες, νομιμοποίησε τους όλους! Να αρχίσουν να φορολογούνται κανονικά, να βγάζουν χαρτιά και ασφάλειες, να χάσουν το μπούσουλα. Μόλις αντιληφθούν σε τι μπουρδέλο ήρθαν για να ζήσουν, τότε να δεις για πότε θα φύγουν, αν θεωρείς φυσικά ότι οι μετανάστες, έστω και νόμιμοι σου δημιουργούν πρόβλημα.
  3. Δε θες ναρκωτικά στους δρόμους - πούλα τα σε μαγαζιά νόμιμα. Όχι μόνο θα γλιτώσεις χρήματα από τον πόλεμο εναντίον τους και το παρα-εμπόριο, αλλά θα βγάλεις και κέρδος από τη φορολόγησή τους, θα ελέγχεις την ποιότητά τους, θα ρίξεις τα ποσοστά παραβατικότητας και εγκληματικότητας και στην τελική θα είσαι αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση μιας κοινωνικής μάστιγας.
  4. Δε θες πόρνες , νομιμοποίησέ τις, να κόβουν κανονικά Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών και να φορολογούνται. Αντί να είσαι κράτος νταβατζής εκεί που δεν πρέπει, να είσαι εκεί που έχει νόημα.
  5. Είναι η ΔΕΗ πανάκριβη και η ΓΕΝΟΠ κάνει ό,τι γουστάρει σε βάρος των υπολοίπων μας; Θέσε τις βάσεις για να δημιουργήσεις ανταγωνισμό, όπως έκανες με την τηλεφωνία. Κόψτους τον τσαμπουκά, το βήχα και τα πόδια.
  6. Δεν μπορείς να εξυγιάνεις το ασφαλιστικό; Κατάργησέ το το ρημάδι. Θα δώσεις τεράστια ανάσα σε χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες να αναπτύξουν δραστηριότητα και θα βοηθήσεις χιλιάδες άλλους να ξεκινήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Και θα αυξήσεις και τα έσοδά σου. Λίγο μυαλό θέλει. Για να πάρεις χρήμα, πρέπει να κυκλοφορεί χρήμα στις τσέπες μας. Τι δεν καταλαβαίνεις;
  7. Υπάρχει φοροδιαφυγή; Καθιέρωσε έναν ενιαίο φόρο εισοδήματος 10%-15%, χοντρά χοντρά, για όλους, βάλε και ένα αφορολόγητο στα 8 χιλιάρικα, γιατί κακά τα ψέματα, ούτε με 8 χιλιάρικα το χρόνο ζεις άνετα στην Ελλάδα, και μη μας τσακίζεις με ΦΠΑ, ΦΑΠ, ΤΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ και άλλα αρχικά παντού, δημοτικά τέλη, φόρους υπέρ τρίτων και μια ατελείωτη αβεβαιότητα για το ατομικό οικονομικό μας μέλλον. Κάθε χρόνο έχουμε άλλα, χάσαμε τη μπάλα, φυσικά και θα υπάρχει φοροδιαφυγή, τι νόμιζες; 
  8. Δεν γίνονται τα αυτονόητα; Θέσπισε παντού κανόνες αξιολόγησης και μη μασάς με δικαιολογίες που δείχνουν φόβο ότι θα βγουν άπλυτα στη φόρα, να φοβηθούν λίγο οι δερβέναγες των δημοσίων υπηρεσιών, όσοι είναι αυτοί δηλαδή (γιατί δεν είναι όλοι, κακά τα ψέματα).
  9. Σου φεύγει κόσμος στο εξωτερικό; Κάνε όλα τα παραπάνω και να δεις για πότε γυρίζουν όλοι πίσω.
Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να αρχίσουμε να αγαπάμε την ελευθερία, ελευθερία από όλα όμως. Όταν δεν υπάρχει ελευθερία στην σκέψη και όλα πρέπει να γίνονται όπως τα ξέρουμε τόσα χρόνια, ποτέ δε θα εξελιχθούμε εκμεταλλευόμενοι παραδείγματα από άλλους που περπάτησαν νέους δρόμους και τα πήγαν μια χαρά. 

Οι παραδόπιστες κρατικές και κυβερνητικές τακτικές δυστυχώς σήμερα είναι μη αποδοτικές και πολύ αναποτελεσματικές. Και δεν υπάρχει πολύ φως στον ορίζοντα ότι μπορεί κάτι να αλλάξει για να γίνουμε καλύτεροι. Και πως να υπάρχει, όταν επί σειρά ετών ετίθεντο τα θεμέλια για ένα κράτος τόσο βαθύ, που ζει και ανθεί στη φούσκα της αλληλοκάλυψης, του προστατευτισμού, των δικών μας ανθρώπων, των γκόλντεν μπόιζ, της μαγκιάς και του τσαμπουκά, του τσουβαλιάσματος και της παντελούς άγνοιας για το τι είναι δίκαιο και ποια είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα.



No comments:

Post a Comment

Cheers for bothering to say something